Menu petang semalam yg terliuq tgok ais krim goreng kat blog otai2 masak.So,oleh kerana nak tau kelazatannya,Liza cubalah try test wat kat umah.Wat pagi2 semalam,pastu,petangnya goreng.Sedappp tul.........huhuhu.Thanks kakNor,Hana n K.LinaPg...sudi kongsi resepi.
AISKRIM GORENG by Lina Pg
3. Tutupkan aiskrim dgn sekeping roti lagi.
4. Tekan acuan telur yang bulat tu supaya roti terputus (Pastikan roti bercantum supaya aiskrim tidak meleleh keluar).
5. Balut dengan plastik pembalut dan simpan dalam frezeer selama 3jam atau semalaman
sumber: Ina@Hana
sumber: K.Nor@SecubitGaram
Bahan-bahan:
* 10 keping roti putih
* 5 scope aiskrim (apa2 perisa)
* Plastik wrap ( untuk balut roti)
* Minyak
Cara-cara:
1. Lembabkan roti dengan air ( saya spraykan roti tu )
2. Skopkan aiskrim ke atas roti.3. Tutupkan aiskrim dgn sekeping roti lagi.
4. Tekan acuan telur yang bulat tu supaya roti terputus (Pastikan roti bercantum supaya aiskrim tidak meleleh keluar).
5. Balut dengan plastik pembalut dan simpan dalam frezeer selama 3jam atau semalaman
6. Keluarkan dari tempat pembeku dan goreng dalam minyak yang panas hingga kuning keemasan. Jangan lama, paling kurang 1-2min sahaja tp pastikan minyak
Assalamualaikum...
BalasPadamHomework ni dah lama masuk list. Tapi tak terbuat pun lagi. Mesti best kan liza.
Salam perkenalan, datang2 jer dpt aiskrim goreng, mmg best!
BalasPadamsedapnye kak liza...yg meleleh-leleh tu xtahan tu...nak2 cuaca panas camni,memang layanla...hehehheh
BalasPadamwsalam ...
BalasPadamkak sam : jgn tak wat kak sam...memang marveles...hehehe
sari yusa; salam perkenalan gak.....
mimiey : mmg sedap mimi,3 ketul sekali ngapp jer tu...hehehe
Ni fevret ni. Selalu buat dulu-dulu :)
BalasPadamtq sudi cuba rcp ni..sedap kan rangup jerr
BalasPadamSalam Liza...
BalasPadamMmg best kan aiskrim grg ni.. Naz pn dh 2 kali buat.
iols tergoda tengok aiskerim tuhhhh!
BalasPadamslurpppp!~