START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

6 Ogos 2011

AKTIVITI DI HARI SABTU.................

Oleh kerana kedai jahit dah tutup tempahan tuk hari raya.......terpaksalah merajinkan diri memotong baju dan menjahit baju kurung Johor dan Pahang sendiri...huhuhu.
Sib baik ada skil tuk jahit baju kurung yang dipelajari dari mak,kalo tak....pakai baju raya tahun lepas jelah...nak beli yang ready made,takde yang berkenan harga dia...hehehe.Kalo yang murah,kain dia plak cam murah bebenor.Kalo kain yang lembut,mahal bebenor...hahaha.Alasan je tu ,sebenarnya nak jimat.Paksakan diri gak tuk memotong kainnya dan esok lusa tulat,kalo rajin menjahitlah plak....dalam dok sibuk2 orang lain blaja,Liza plak sibuk dgn keje lain......
Layanz jelah gambo ni.....


Kalo bole nak jadi  wonder woman...pandai serba serbi....hahahaha.Orang tamak memang camtu...


Kain cotton jepun............
untuk wat kurung Pahang

Tuk baju kurung Johor plak........

Hari ni cam malas nak masak.................ada orang nak belanja makan kat hotel....!!!!!!
YA BEDA BEDU...........suka sangat sebab tak yah kelenteng kelentong kat dapur...hahahaha






5 ulasan:

CIK PARO! berkata...

wah..bestla pandai jahit baju..
cik paro xpndai!

dZana berkata...

akk pun pulun menjahit hari.. ada 4 pasang.. huuuu.. klau hari sek mmg tak sempat.. tunggu weekend.. balik kg pun brangkut semuanya.. huuu...

Liza berkata...

salam...Liza pun xpandai jahit baju gak sbb mmg xminat lsg...nak buek cmnor..xdapek den nak nolong..hehehe..mmg best sapa yg pandai menjahit ni kan..nk pesen cmner pun blh buat..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi berkata...

wah!be nya pandai jahit baju...kita tak reti jahit baju..dh cuba..tak jugak menjadi..haihh..kelemahan saya adalah menjahit kain =0).

LubLy berkata...

akak nieh rajin la..

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails