Orang Johor lebih suke panggil jemput2 bagi versi cekodok nie....pepun,cekodok ker, jejemput ker....resipinya sama....still gunakan tepung gak dan udang...hehehe.Bagi sesiapa yang suke nak tambah bahan2 lain dalamnya,tambah je apa yang disukai...asalkan jgn batu dan kayu dahlah....hahaha.Dibuat untuk menu sarapan pagi,baru sempat nak tepek kat blog nie.....
Menggunakan udang putih,bawang merah dan daun bawang sebagai bahan utama dalam jemput2 tu....beli dalam suku kilo udang dan masuk semua dalam bahan2 untuk jemput2 tu...huhuhu.mewah dengan udang.
Dicicah dengan sos pencicah yang di beli di kelantan hari tu....pergghhh...
nyum nyum...jemput2 udang @ cucur udang , pergh! ptg2 gini mmg sedap makan...tp awas minyak banyak.
BalasPadamyelah pakciklie.....makan jemput2 nie pun bile teringin jer...peduli tang kolestral kat minyak tu...janji dpt makan...hehhee
BalasPadam