START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

10 Jun 2014

ANDA BIJAK???????CUBA TEKA.......................ADA HADIAH MENANTI ANDA




Assalammualaikum wbt............

Sejak dari tengah tahun lepas(bln 6), saya dah mula berjinak2 menyimpan not RM20 yg colournya oren cantik tu (sejak saya dah tak JADI PEMBELI TEGAR TUPPERWARE)...So, asal je nampak not RM20 tu bila ada baki duit hasil membeli belah makanan di opis nie, mesti masuk tin oat krunch...dah 2 kali penuh dan simpan kat bank .. 6 bulan pertama tu teruja tul masa simpan not rm20  nie setiap hari kalo ada balance lepas beli belah...mesti siap simpan elok2 letak kat tempat lain...dapatlah simpan dalam 3 ribu lebih not rm20 nie dalam tempoh 6 bulan pertama tu....( hurmmm,masa mula2 kira tu...suka sgt sebab not oren nampak berkepuk2...dan dlm masa yg sama dapat menyimpan dari membazir beli barang2 tak berfaedah)

Untuk 5 bulan kedua lepas tu pun berjaya gak simpan not RM20 dan masuk bank...tahan je nafsu dari nak guna not2 tersebut sebab nampak sayang bila dah banyak...hahaha...(tapi kalo terdesak dan tersesak,terguna gak .......)


Sekarang nie,bulan 6 nie merupakan permulaan bulan baru untuk menyimpan not2 tersebut lagi....dapatlah sikit cam pic2 nie...termasuk gak not2 singgit..(sbg persediaan utk duit raya nanti...hahaha)


Di opis petang2 yang penuh keceriaan ini sambil menanda tugasan,ujian dan final exam paper untuk pelajar2 degree ,Liza nak wat ujian mata untuk ANDA SEMUA...............


CER TEKA ...ADA BERAPA NOT RM20  dan RM1 tu BESERTA JUMLAHNYA....

SAPE YANG JAWAB TEPAT/HAMPIR TEPAT......ADA HADIAH MISTERI AKAN MENANTI ANDA??????????HANYA SEKALI JAWAP JER...


HADIAHNYA :

AKAN DIBERITAHU BILA ADA PEMENANGNYA


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DAN JAWAPAN ANDA DALAM RUANGAN KOMEN KAT BAWAH NIE YER......

SELAMAT MENCUBA.................





Tiada ulasan:

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails