START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

1 Ogos 2010

BEBOLA ROTI GORENG

Salam hari Ahad....

Pagi nie Liza bersarapan dengan Bebola Roti Goreng.Menu yg simple sebab orangnya pun simple kan...hahaha.Sebenarnya malas nak tulis lebih2 sebab banyak bende nak buat sejak2 da ada blog baru...hahaha.Tumpuan kena lebih sikit tuk blog baru tu...(saje lah tu nak eksen...hehehe).Nak jadi bisnes women plak nie....baru berjinak2 secara kecil2an......Meh kite layan gambo dan resepi yg Liza ikut dr resipi mak kat JB.Mak Liza pun ikut resipi dari KEMAS......JOMZ...



Bebola Roti Goreng


Bahan-Bahan

14 keping roti ( plain white bread)-POTONG menjadi kepingan kecil
2 biji telur (saiz besar)


3 batang cili merah (potong kecil2)
1 biji bawang besar (dadu halus2)
sedikit daun sup/bawang (hiris)
2 sudu teh serbuk lada putih
garam secukup rasa
perasa ikan bilis 
minyak utk menumis


Cara:


Masukkan roti ke dalam mangkuk yg besar.  Kemudian masukkan telur,  cili merah, bawang,perasa ikan bilis dan daun sup/bawang. Gaul rata-rata. Akhir sekali, masukkan garam dan  lada putih serbuk .Gaul rata2 dan kepal2kan menjadi bebola. Buat bebola roti hingga habis. Gorenglah seperti anda menggoreng jemput-jemput biasa. Hidangkan bersama sos cili yg anda gemari.


Masa belum di jadikan bebola.....Gaul rata2,dan cili tu Liza suke letak byk sebab suke pedas...


Yang nie dah jadi bentuk bola-bola api.....hehehe

 
Tengah goreng dalam kuali dan akhirnya............



 Hidangkan dan bole ngappp terus masuk molot....

4 ulasan:

Ayu berkata...

salam liza,
akak cilok resepi bebola roti goreng ni ya..nampak macam best..boleh lah try nanti..
Thank u for sharing ya liza!..

Lizahanum berkata...

wsalam kak ayu...
silakan lah copy....kite sharing is charing....hahahaha

Mizs Nana berkata...

ermmm..sedapnya..mintak resepi yer...sesuai sgt ngan status nana yang bujang ni..ringkas jer tuk mkn mlm pon bole..hehehe..mmg cun arr

Mizs Nana berkata...

Ermm..sgt ringkas..sesuai ngan nana yang dok bujang nih..hehehe..mintak resepi yer liza!

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails