START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

9 April 2018

LOMBOK-PART 3

Assalammualaikum wbt..

Baru sempat nak update yg Part 3 plak....

Oklah,malas nak buang masa lagi,layan je lah gambar-gambar yang ada yer...

Nak tau citer Day 1 and Day 2, boleh pergi sini:
Part 1  &  Part 2

**************************************************************************

Day 3

Lepas check out dari Gili Trawangan, kami balik ke daratan naik boat.Dengan berpakaian seragam,hahaha...blouse yang di tempah khas semata-mata untuk ke Lombok...hehehe



Bergambar dalam boat nak balik ke daratan sebab nak pergi ke Bukit Seelong dan Bukit Sembalun.




Trademark design blouse muslimah kami....Tukang design,sape lagi kalau bukan I...hehehe.Dan yg pi hantar cetak baju tu plak,kawan Liza yg berada di Kedah sana nun....


Cakkkkk.................ni dah sampai kat daratan.Menunggu supir datang untuk ke Bukit Sembalun


Sorang lagi kawan ,takdak dalam gambar sebab tido dalam kete...Mabukteruk dalam perjalanan kerana perjalanan dari jeti ke sini memakana masa dalam 2 jam....Kalau sape yang tak tahan dengan jalan yang berombak rombak sebab perjalanannya nak ke kaki gunung ,memang akan boleh mabuk dan pening kepala.

Sampai je kat sana...alhamdulillah......

Pemandangan di Bukit Seelong














******************************************************


Sampai di sini, 3 org antara kami termasuklah I,dah pening dan mabuk..tak larat nak pi bergambar..
Depa 3 orang ni jer larat bergambar...hehehe.

Meh layan,gambar2 yang diambil oleh supir kami...3 orang lagi dok senyap2 dalam van termasuklah I...Pening pala wei perjalanan yang memakan masa panjang ni....








Seharian penat berjalan, kami check in di Favehotel Lombok



******************************************************

Day 4


Bekpes di Favehotel sebelum bertolak ke Pink Beach untuk snorkeling dan mandi manda...hahaha


Naik bot lagi nak ronda2 ke Pink Beach dan makan lobster.

Supir kami.....Abiati lombok


Kawan-kawan lain sibuk mencari Lobster dan ikan yang di ternak dalam sangkar untuk di masak segar2 .I hanya menanti dalam bot sebab malas nak berpeluh-peluh tengah laut.Biar depa je yg tolong tangkap lobster...hehehe






Lobster dan ikan yang di tangkap telah di bakar..Dan kami menjamu selera.....jumlah sorang makan untuk hidangan lobster ,ikan bakar,nasi dan minuman sejuk di pulau  Pink Beach tu dalam RM38...Sila convert dalam rupiah yer....kira oklah,mana nak dpt harga lobster sorang mkn dgn 38 hinggit tu....




Aktiviti menjamu selera selepas penat menangkap di sangkar dan berposing2 di sini

v
v
v












 Kami sambut besday kami masing2 ikut bulan masing2 di sini.....seronok....





Ok..sampai sini dulu.....cukuplah gambar2 yang ada...



Ni bekpes terakhir di Favehotel Lombok sebab hari ke 5 ni kami bertolak balik.


Me and k.ani......posing di balik tiang..hehehe


 K.Aan sempat posing kat kaunter lobby hotel....


Di Sasak Village ..sempat singgah sini sebelum bertolak ke airport.


Kami berposing dalam perkampungan Sasak ni.Ada jual pelbagai cenderahati..Tapi kami just tengok2 jer,tak beli sebab duit dalam poket I tinggal 100 ribu rupiah je untuk bayar wrapping beg kat airport Lombok...hehehe


Di Sasak Village...walaupun diorang terima gak duit Malaysia,tapi takde hati nak beli...sebab dah banyak beli kat tempat Ole-ole Gandrung Lombok....hahaha


Pusat Islam dan Masjid terbesar di Lombok.


Sekian,sahaja...travellog Liza and kawan-kawan perempuan di Lombok.


--TAMAT--


2 ulasan:

  1. Ishk.. lama gak tidak berjalan ke Lombok nih.. Asanya lepas demam PRU14 ini selesai, ajak hubby pergi lah kikiki ;)

    BalasPadam
  2. harus pegi tu airinaa.....seronok mencuci mata tengok keindahan alam ciptaan ALLAH sambil cuci2 poket sekali..hehehe

    BalasPadam

Sila komen kat sini;:

Related Posts with Thumbnails

KONGSI RESEPI