21 Mei 2012

POST TERAKHIR KU....................

pic from google...........

Moga bertemu lagi di hari yang mendatang sehingga benar2 berjaya dengan kejayaan yang berganda-ganda.
InsyaAllah,akan post berita terkini setelah berjaya mem'protect" diri dan berjaya dalam kerjaya serta di alam sana nanti ...........................
Doakan saya yer......


20 Mei 2012

ALAMAK.................DIA DA DATANG BALIK,TUNJUKKAN DIRI........huhuhuhu

Ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..............................

Camne nie...................."DIA"dah datang balik....tunjukkan diri yg sebenar...........huhuhuhuhu...

Kena bertapa balik nie..............DOAKAN saya yer kawan2.....

Check citer yang dulu2 kat SINI,, SINUN, ,SITU ,SINI  dan akhirnya akan bertapa balik macam kat SINI PLAK...

Doakan saya ........

AMINNNNNNNNNNNNNN

16 Mei 2012

SELAMAT HARI GURU BUAT WARGA PENDIDIK

Assalammualaikum...wbt..
.Buat guru-guru dan pensyarah-pensyarahku yang pernah mendidikku sehingga kini aku pun bergelar pendidik,terima kasih atas ilmu yang diberi....Tanpa "KAMU" siapalah 'AKU"sekarang...
Dan buat rakan-rakan blogger yang bergelar warga pendidik serta rakan-rakan setugas,galaslah tugas ini dengan penuh tanggungjawab.

tq google........

8 Mei 2012

TELUR HERBA...ALA-ALA TELUR PINDANG JOHOR


Assalammualaikum wbt...............Salam sejahtera pada semua yang singgah sini.Hari nie Liza cuba try test masak Telur Herba ini...konon2nya teringin nak makan telur pindang,tapi tulah nak membuatnya(nak cari daun senduduklah,daun jambulah,serai,kulit bawang dan sbgnya....memang susah.Sebab masa keje kawin sepupu dulu tahun 90-an,tengok pak sedara buat telur pindang nie,memang leceh sebab nak cari perencahnya tu...).Tapi ,alhamdulillah....kat pasaraya dah ada jual sebab selalu kalo lalu pasaraya yang dekat kedai2 ginseng Cina,telur nie memang ada dijual...baunya semerbak satu pasaraya bile mendidih dalam periuk slow cooker,buat tekak teringin nak merasa...TAPI TULAH,...takkan nak beli plak kan....sendiri mau ingatlah..hehehe.
So,dah lama simpan pek nie(Liza beli kat Carrefour),cuma takde masa nak membuatnya.Hari nie merajinkan diri sekejap........so layan je yer gambar dan resepi dari pek bungkusan itewww....



Bahan-bahan
1 bungkus MasFood Tea Herbal For Cooking
10 biji telur direbus dahulu hingga keras
1 liter air
150ml  kicap manis
sedikit garam
sedikit gula merah(nie Liza letak sendiri)


Cara-cara :(ikut aturan yang disediakan di belakang bungkusan)
1. Kulit telur diretakkan dahulu(setelah direbus) dengan menghentak secara perlahan dengan sudu .Jangan sampai pecah.
2. Masukkan herba MasFood, telur , air dan kicap ke dalam periuk (Liza masak guna periuk nasi) masak hingga mendidih .
3. Biar merenih sehingga air tinggal separuh selama 2-3 jam. Masukkan  sedikit garam. Renih lagi sehingga puas hati...(Liza memang renih sampai 2 jam lebih sebab nakkan telur tu sebati dengan herba tu)
3. Keluarkan telur, buang kulitnya dan hidangkan .Tapi,jangan hirup kuarnya sebab pahit  manis rasanya...sesiapa yg nak rasa kuahnya silakan.
4.Dan telur tu memang rasa sangat sedap.Macam kita makan telur pindang Johor......hehehehe


Selamat mencuba yer. .....pek herba tu boleh beli kat mana2 pasaraya.Halal dan memnag untuk mereka yang vegetarian.









7 Mei 2012

SAYA MENANG SESUATU YANG PALING BESAR.......


Menang kereta????????????????/Biar betul..........alhamdulillah.....

2 Mei 2012

APAM POLKADOT LAGI DAN LAGI......






Assalammualaikum wbt....dan salam sejahtera...
Kul 3 ptg tadi sempat meng"apam"....dan ngah rajin nak dot..dot kan dia.....Maka terhasillah Apam Polkadot sempena ulangtahun perkahwinan kami bdua....That's why lah....tertera nama Liza &Joe...hehehehe.(nama singkatan kami bdua).Resepi Liza C&P dari SINI.TQ mrs fendi yer...izinkan saya C&P kat blog ini. 

Sumber resepi : MYRESIPI

Bahan-bahan ( 15-50 biji )

  • 3 biji telur sejuk-dr peti ais
  • 275 gm tepung gandum
  • 220 gm gula halus
  • 150 ml susu segar
  • 3 sudu teh baking powder
  • 1 sudu kecil ovalette
  • filling-blueberry / strawberry @ ape2 ikut citarasa
  • pewarna

Cara-cara

  1. Masukkan semua bahan apam ke dalam mangkuk mixer dan pukul dengan kelajuan maksima 6-8 minit sampai kembang..
  2. Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian dan titiskan pewarna
  3. Masukkan setiap warna ke dalam piping bag @ plastik bersih
  4. Picitkan adunan ke dalam mangkuk kertas-
  5. Letakkan filling secukupnya-nak senang masuk dlm plastik @ sudukan jer..
  6. Picit lagi adunan yang sama @ berlainan warna sehingga 3/4 penuh . Kemudian dot-dotkan dengan warna pilihan...
  7. *Cara sendiri-pukul telur dulu, pastu masuk gula dan ovalette. Last tepung yang telah di ayak dengan baking powder...







Daaaa............................
nak gi candle light dinner malam nie..........:)

N3 KHAS BOO WHAT MY SWEETHEART......




Buat Hb yang memang tak tahu bahasa Dusun walaupun berbangsa Dusun........dengarlah versi BM nie yer..

Yang bawah tu plak balasan dari versi yang POMPUAN nyer........

Moga happy selalu....











I LUV U.....TODAY IS OUR ANNIVERSARY....hehehe








































tq Google..........


Assalammualaikum...............dan salam sejahtera .

Buat yang tersayang................thank you for everything .Sedar tak sedar kite dah bersama-sama sejak bercinta hingga sekarang....????thn lamanya.Moga Allah perkenankan doa kite berdua .Dan moga kita dapat mengharungi dugaan ini bersama2.
Semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke syurga....:)
Aminnnnnnnnnnn....






NUFFNANG

Related Posts with Thumbnails