START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

16 April 2015

MY BENTO TODAY

Assalammualaikum wbt.....

Oleh kerana saya suka post apa yg saya suka buat....so,TAK KISAHLAH APA YG SAYA NAK POST kan....hehehhe

tara....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Bento saya pada hari ni.......




Bangun lepas subuh,terus masak apa yg saya nak makan hari nie...di samping untuk menu tengahari suami saya kat rumah...Oleh kerana suami saya menjadi House husband + suami yang bekerja dari rumah....saya kena masak jugak untuk dia kalo mood rajin( kadang2 malas,suruh dia masak...dia tak masak,dia ajak saya makan kat luar...mengelat betul dia....hahahaha)
Sejak dia jadi husband yg bekerja dari rumah (kerjanya perlu mengadap BSKL di komputer, menjana duit masuk macam org bekerja pejabat hampir 5 tahun(sambil berkorban kerana menjaga saya sakit dulu hingga skrg,sebab saya tak boleh sorang2 kat rumah)....
saya  bersyukur sangat sebab kerja2 membasuh baju , menyidai dan melipat baju,mengemas rumah 
----->semua dia dah settlekan.....alhamdulillah sangat2,kerja saya menjadi mudah dan ringan.....tugas saya hanya masak,hari minggu baru mengemas apa yg patut,maklumlah,orang lelaki kalo mengemas,tak sekemas org pompuan...hahahha...tapi bersyukurlah,sekurang-kurangnya kuranglah kerja saya...balik kerja,tengok rumah berkemas, suke saya......:)

Apa2 pun,kalo kita sama2 berkorban dan tahu tanggungjawab masing2, insyaallah...Allah mudahkan.

Sekian.




1 ulasan:

Rossli berkata...

Untung yang rajin macm ni, Jimat blanja makan tenghari.

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails