START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

30 September 2013

n3 PAGI ISNIN : MARAH BILA STUDENT KETUK PINTU BILIK MACAM NAK ROBOH

Assalammualaikum wbt.....

Dah lama tak update blog nie..........


So,hari nie nak memulakan n3 pepagi isnin ni yg buat hati mendidih dan marahhhhhhhhhh..........

Student hari nie semakin takde adab sopan terutamanya yang C_ _ _ ese ........ Ketuk pintu bilik bagai nak rak,macam nak pecah pintu.........huhuhuhu...Apa dia ingat keje kita asyik nak menunggu diorang kat bilik ker....kalo yer pun nak minta tandatangan atau apa sahaja,sepatutnya kalo "lecturer" memang dah takde kat bilik tu...SILA tinggalkan nota yang minta di tandatangan atau apa sahaja.

Hari nie memang MONDAY BLUES...takde kelas,jadi Liza hanya duduk diam di bilik membuat kerja apa yang patut dan penting..Kalo pintu bilik di kunci,itu tandanya "LECTURER TIDAK MAHU DIGANGGU" ...ini tidak..........semakin di ketuk pintu,dan tidak di buka, ketuk bertalu2 macam nak roboh.................Memang takde adab..apalagi....terus Liza bukak pintu dan tanya apa DIORANG (3 org C_ _ _ _ se student )mahu.....terus BRAINWASH diorang (Memang patut kena BRAINWASH sebab diorang anak PA aku..Aku penasihat akademik diorang).....terkebil2 dan terdiam bila tengok muka I yang macam singooooo...........haaaa.,apalagi terus I suruh diorang balik,I tak mahu jumpa diorang sekarang...jumpa esok lusa bila hati I dah COOL......I suruh diorang belajar ADAB sopan DULU macam mana cara ketuk pintu bilik pensyarah.....hahahaha..(Patut tak Liza buat gitu)

Sekian.........pada student2 yang bukan Islam tu...anda telah diajar subjek MORAL di sekolah rendah dan juga menengah,jadi praktikkan nilai TATASUSILA dan ADAB SOPAN anda tak kiralah di mana ANDA berada...Lebih2 lagi pada guru atau PENSYARAH ANDA,atau sesiapa SAHAJA.........Orang MALAYSIA kan KAYA dengan BUDI BAHASA.

Sekian.

2 ulasan:

kak ina kl berkata...

sekarang ni anak muda dah kurang adab

ZaloraTeamMY berkata...

Salam daripada Zalora Malaysia,
Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.
Pihak Zalora Malaysia begitu berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama pihak anda. Sila email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails