START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

4 Julai 2013

OREO CREPE DESERT WITH CORNFLAKE



Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera...........

Sebenarnya nie n3 tertunggak....buat hari minggu hari tu.Masa merasmikan induction cooker baru sebab dah takmo guna dapur gas dah.Liza nak buat 'CREPE OREO' yang ala2 crepe durian yang gebu cam bantal kecik tu...Tapi di sebabkan tak jadi lempengnya disebabkan dimasak guna multi cooker elektrik,crepenya tak membentuk cantik.Tu yang keburukannya bila memasak guna elektrik akibat fobia nak guna dapur gas cam kat citer NIE...

Oleh kerana otak nie kreatif...buat gak hiasan cam gini.Janji boleh makan...hahaha.Resipi crepe tu boleh tengok kat sini Myresepi.Pastu letak whipping cream segera dalam tin,dan letak oreo hancur dan cornflakes.Letak dalam peti ais 15 minit....kuarkan danpastu makan....memang sedap walaupun jadi desert bentuk lain.....MrH pun cakap sedap....tak pernah dia makan desert camtu lagi...hahaha...sebenarnya nak buat crepe oreo ,jadi bentuk lain plak...apa2 pun memang terbaik kat tekak kami berdua jer...kalo anda nak tahu kesedapannya,buatlah...takyah susah2 buat bentul bantal comel tu......hehehehe





1 ulasan:

Cida de' Nuanza berkata...

singgah tgk menu yg meneliurkan tekak..huhuhu

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails