Assalammualaikum wbt...
Hai,ketemu lagi kita di hari bekerja ni..hehehe.
Waktu cuti,jumaat dan sabtu,blog Liza akan bercuti dari mengepost pic2 makanan atau apa saje sbb tuan tanah nak berehat..hahaha..Time hari bekerja je,akan rajin mengepost menu2 BENTO/BEKAL ke pejabat..
Menu bento untuk hari semalam,Ahad (7.1.2018 ) adalah seperti di bawah.
v
v
v
v
Putu mayam homemade dan buah epal hijau untuk tengahari dan snacking petang.
Putu mayam boleh ikut resepi ni..PUTU MAYAM
Saya jugak guna cara paling mudah.
Bahan-bahan :
Bihun Faiza
Air (untuk merendam bihun)
Gula merah @ Melaka
Kelapa parut putih
Cara-cara memasak :
Rendam bihun FAIZA dengan air sejuk selama 20 minit.
Toskan dalam penapis
Letakkan bihun Faiza yang telah di tos kedalam pengukus. Kukus selama 10 minit.
Hidangkan semasa panas dan makan bersama gula merah @ Melaka serta kelapa parut putih
ni bee hoon faiza yg saya guna
v
v
v
############################################
Dan ni bento saya pada hari ini(8.1.2018 ).....
Saje nak berbento hari2 ke tempat keje..demi penjimatan di tahun 2018..hahahaha
Dan ni plak.....menu sarapan pagi saya di rumah sebelum ke pejabat.
v
v
v
v
Matcha Peanut butter homemade tu saya beli dari Dapur Sihat.....sape2 yang berminat tu,bolehlah jenguk dan beli..memang sedap,tanpa gula,yg penting healthy.
###########################################
Sekian dulu...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Sila komen kat sini;: