Assalammualaikum wbt......
Kita tengok gambar dan resepi yang adoo je yer...Malas nak citer panjang....
Bahan-bahan :
Sumber resepi : Lizahanum
(A)
2 biji telur
120 gm gula kastor
200 gm butter
(B)
150 gm tepung gandum
1/2 sudu teh soda bikarbonat
1 1/2 sudu teh serbuk penaik
2 biji pisang montel, dilecek hancur
1 sudu teh esen pisang
sedikit garam
Cara Membuatnya :
- Satukan bahan A dan pukul pada kelajuan tinggi hingga adunan kembang dan gebu.
- Masukkan pisang lecek, garam dan esen pisang.Gaul dengan senduk hingga sebati.
- Ayak tepung gandum,serbuk penaik dan soda. Masukkan sedikit demi sedikit dalam adunan diatas dan gaul hingga sebati.
- Sediakan cawan mufin dan loyang.
- Isikan adunan 3/4 penuh. Bakar pada suhu 190 darjah celcius selama 25 minit hingga masak.
Nantikan senarai pemenang GA SALAM RAMADHAN 2012
"
"
"
"
"
Esok,saya umumkan.....
Jumaat peneuh keberkatan....hehehehe
assalam kak nmpk sedap kek pisang tu,moist jer,cantik jer urat2 pisang tuh..
BalasPadamBln puasa nih xnah lgi wat kek pisang,nk tgu rya bru nk wat..
Psttt tahniah yer kepada 10 org yg menang tuh...xper kali nih xde rezeki sy nk mnang..btw happy dpt join GA akak..
kek pisang, mmg sedap ni
BalasPadamakak guna pisang ape eh?teringin nk cuba.
BalasPadam