Hari nie malas masak yang berat2,cuma rajin masak yang ringan2 jer......hehehe.Jom layan resepi yang Liza amik dari majalah MW.....
KUIH JAGUNG MANIS
Bahan-bahan:
1) 1 cawan jagung manis
2) 1 cawan susu cair
3) 1 cawan tepung kastard
4) 1 cawan air
5) ½ cawan gula (Liza kurangkan...tak sampai setengah pun...suku kot)
Cara :
- Campur semua bahan ke dalam periuk dan masak di atas api yang sederhana sehingga pekat.
- Tuangkan adunan yang sudah pekat ke dalam loyang atau sebarang bekas yang sesuai dan sejukkan. (masukkan ke dalam peti ais jika suka sejuk)
- Setelah sejuk bolehlah dipotong dan dihidangkan.
wah sedap ni my fav ni liza...ada lagi tak??...jauh dtng ni nk minta juga seketoi bw blk...kihkihkih
BalasPadamKuih peberet saya nie...
BalasPadam