START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

12 Mei 2015

BALI----------->HONEYMOON 2015-PART 2

Assalammualaikum wbt...

Kita bersambung lagi untuk Part 2




******Manik Albian********


Liza sempat snap gambar ibuk nie sedang menggoreng biji kopi



Pastu, we all di hidangkan dengan welcome drink dari pelbagai jenis kopi


Ni jenis2 welcome drink yang akan dihidangkan.Kalo sesapa mau try minum KOPI LUWAK, perlu membeli dan membayar dengan harga 50 ribu rupiah untuk secawan



Inilah hidangan kopinya yang dihidangkan secara percuma...


Mr Hbby dengan pelayan yang banyak berceloteh tentang jenis2 kopi serta kopi Luwak yg famous kat Bali sana....Nama pelayan nie...KETUT, ..

Oleh kerana tak sampai hati sebab dia dah banyak bercerita, makanya rasa janggal kalo setakat minum kopi percuma...Jadinya we all decide untuk TRY TEST MERASA kopi Luwak plak....
v
v
v
v
v


 Nielah KOPI LUWAKnya yg berharga 50 ribu rupiah secawan........Pahit gilerrrr dan pekat sungguh.....
Tapi sebab Liza bukan peminat kopi, Mr Hbby terpaksa menghabiskan secawan kopi tu.....dan kerana kami ni bukan peminat tegar KOPI, JADINYA...kami rasa kopi ni macam kopi2 yang lain jer...hahahaha..Mungkin sebab jenamanya yg memperkenalkan KOPI LUWAK...Kalau kat KL mesti lagi mahal kalo nak minum kopi mahal nie.......
Sedap lagi kopi kampung yang mak buat...sebab buat dengan PENUH KASIH SAYANG......hehehehe

*******************************************

*****GUNUNG BERAPI,KINTAMANI******


Kami singgah makan tengahari di BATUR SARI sambil mengadap GUNUNG BERAPI KINTAMANI...............SUBHANALLAH,memang Cantik dan Indah ciptaan Allah nie....



Hidangan buffet tengahari kitorang.....makanlah puas2 sampai meletup perut sebab buffet 2 orang nie berharga 200 ribu rupiah...maknanya ,sorang makan dengan harga 100 ribu rupiah ( lebih kurang RM54 lebih termasuk tax)...oklah tu...makanannya dah lah  Halal,pastu sedappppppppppppppp....




Tengokkkkkkkkkkkkkkk...sekejap jer licin...nampak benor kebulurnya...hahaha

 

******************************************************


Lepas tu, kami balik semula ke KUTA, suruh supir ROBBI untuk beli ole2 apa yg patut..


Kami singgah ke Agung Bali.............macam2 ada..............





Inilah ole2 nya yang di beli..............habislah dekat RM150 duit Malaysia...sila convert ke rupiah yer...mesti ribu2 punya...hahaha


******************************************************

******Pantai Kuta******





 
Kami jalan2 jer kat sini sambil tengok sunset...malas nak berlama2 kat sini sebab dah nak masuk Magrib...jadinya,TAK ELOK lah berpeleseran waktu2 Magrib kat pantai kan.............Waktu2 Magriblah banyak hantu2 yg berkeliaran...hahahaha

********************************************

Part 3 akan menyusul..........hehehehe..Jgn mare...

Tiada ulasan:

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails