START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

14 Mei 2015

BALI------->HONEYMOON 2015-- LAST PART


Assalammualaikum wbt..........

Ermm baru sempat nak upload gambar yang last part...Kiranya nie hari terakhir berada di sana..


*********Tanah Lot*********


Model di pintu masuk Pura Luhur Tanah Lot dah siap2 warning, please blur his face....tak blurkan pun,tapi tepek smile face......hehehe..Oklah tu...




Mengintai keindahan alam ciptaan Allah melalui kamera compak yg cokia sambil snap gambar curi Mr Hbby dari belakang....


Kat sini,kami pergi awal2 pagi dalam pukul 8.30 am bertolak dari hotel,dan sampai dalam 9.30 am jugaklah kat Tanah Lot nie...Masa masuk tu,macam terpegun seketika sebab  subhanallah...memang cantik alam ciptaan Allah nie......


Kalau air surut, boleh jer melintas melalui batu-batuan tu untu ke seberang sana tu.....



Kalau air surut,memang boleh lalu kat batu-batuan ini....dan seberang ke sana...
v
v
v
v

Sekarang air pasang, kalu surut memang bole lalu kat sini untuk ke seberang sana..tapi kami sampai awal pagi..memang kawasan Tanah Lot tu,air sedang pasang.







Dah puas melepak kat sini.....kami di bawak ke Pantai pulak.......

*****************************************************************************


*******Pantai Pandawa********



Kat Pantai ni, ada 3-4 patung Hindu Besar...daya tarikan pada sesiapa yg singgah di situ..ramai gak yg bergambar kat patung tu..tapi sebab kami tak kuasa nak bergambar kat patung tu...kami amik gambar2 kat pantai jer lah.....bukan apa,taku hantu2 yg ada kat berhala tu ikut balik Malaysia nanti...hahaha...sebabkan my body  kan mudah benda2 tu nak ikut balik,so malas nak turun pi snap patung tu....

Tapi memang serius,Liza boleh rasa kalau ada benda2 tu ikut balik sebab badan akan rasa berat jer tetiba..tapi tulah,redha dan tawakal jer bahawa Allah maha berkuasa,selagi boleh bertahan...bertahan dan berlindung dengan ayat2 Allah...

Lagilah tempat2 menarik nie, berdekatan2 dengan kuil2 yang org Hindu sembahyang...;lagilah Liza bole dapat rasakan auranya yg kuat bahawa kuil2 tu ada penunggunya......... 








Harga sewa kerusi berjemur dengan payung tu sekali untuk 2 orang sebanyak 50ribu rupiah..ramai jer peniaga2 nie sibuk suh kami untuk sewa..tapi sebab kami org Malaysia yg tak suka nak berjemur bagi hangus kulit,takdenya kami nak sewa....biarlah mat2 salleh jer berjemur diorang memang bercuti kat tempat2 nie sebab nak berjemur....


 Kami hanya minum air kelapa sebiji nie jer .Nak makan kat sini, supir takde plak cakap makanan sini halal, so minum air kelapa jer...

Gerai2 jual makanan dan cenderahati,banyak jer ada jual kat situ..tapi sebab kami ni was-was nak makan, so memang takdelah kami nak makan.Sib baik bawak roti untuk makan alas perut kami berdua sebelum makan untuk malam sekali.....jimat sungguh.....

****************************************

*********Uluwatu***********













****************************************

*********Pantai Dreamland*********

Supir kami nie bawak kami ke pantai2 jer,pastu tempat2 nya pun panas2....memang balik Malaysia rasa cam kulit muka terbakar...menggelupas halus2...lupa plak nak pantai sunblock masa jalan2 kat sana..huhuhu

Tempat yang last kami bagitau supir....pasni, akyah bawak gi mana 2 pantai lagi...bawak kami kat kedai ole2...tempat berhawa dingin dan sejuk untuk membeli belah kali terakhir sebelum balik pada esoknya..8 Mei 2015....




Kat sini, kami tak lama sebab muka dah terbakar,hati terbakar,semua rasa terbakar....sebab lapar...hehehe..Dahlah panas,dengan terpandang mat salleh yg selambe badak bukak bra kat situ dan berjemur bawah terik mentari...lagi panas mata kami yang tertengok...cepat2 cakap dgn Hbby, jom kita beredar......lagi lama kat situ, dosa mata pun banyak...hahahaha


**************************************************

Sebelum di bawak ke Krishna, kami di bawak pak Robbi ke Ayam Penyet Wong Solo....Mengalas perut yg lapar sejak dari makan breaksfast...kami makan tengahari merangkap dinner sekali pukul 4.30 pm...

Memang terbaik..sedap..pedas yang memang boleh diterima tekak.....halalan toyyiba..dan yang penting,siap menjilat jari...hahahaha..


Liza order Ayam Penyet Rp28.000 tu dan Hbby plak, order Ayam Bakar......baru kaw2 rasa ayam penyet & ayam bakar  resepi Indonesia..memang terbaikkkkkkkkkkk.......




Ayam penyert yg Liza order, dah gaul2 dan masuk ke mulut, baru perasan belum tangkap gambar...hahaha.Apalagi, terus snap...sebab tu nampak nasi tu dah berselerak....


Yang nie Mr Hbby punya.....Kami ajak supir kami,Robbi untuk makan bersama..tapi dia menolak dengan baik..Tapi diam2 dia duduk jauh di hujung sana dan order ayam penyet......sebelum dia habis makan,suruh Hbby pi bayarkan makanan kami berdua beserta makanan dia sekali......dapatlah gak belanja dia makan di hari terakhir...sebab dari semalamnya,ajak makan sekali,dia menolak...mungkin itu dah polisi syarikat tour dia kot.....

*********************************************

Last sekali, kami shopping di sini..

 pic ehsan dr Google......

Seronok shopping, tak sempat nak snap pic kat sini....hehehe

Macam2 ada kat sini...

So, apa yg dapat kami tunjukkan, hasil ole2 kami di Agung Bali dan Krishna Bali adalah seperti kat bawah ni..Itu pun tak mau kiraikan apa yg ada dlm plastik...maunya kena kemas semula nanti.....



**********************************************

8 Mei 2015 

Kami terpaksa bangun awal pagi pukul 3 am untuk bersiap ke airport.Dah janji dengan supir untuk ambil kami di hotel pukul 3.45am..Sampai di airport dalam kul 4 pagi dan beratur untuk drop bag...flight Airasia kul 6am delay ke pukul 7.00 am....makanya, kami relaks2 dan solat subuh di Airport Ngurah Rai Bali .Dan yg syoknya, first time nak naik flight, semua penumpang di bawak menaiki bus untuk ke kapal terbang yg menunggu untuk berlepas.........bestttt..tak perlu jalan kaki dari terminal...

Sekian.Wassalam...

Hingga ketemu lagi dalam destinasi budget yang akan datang...hehehehe


Kami akan ke Krabi plak........




1 ulasan:

Yowanda Erlangga berkata...

Follower ke #1457, follow back ya http://typepedia.blogspot.com/2015/05/synthesis-development-indonesia-developer-property.html

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails