START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

20 Julai 2013

ROTI HIMPIT SEMPOI...ALA2 ROTI HIMPIT AYAMAS TU.......


Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera...........

Baru sempat nak tepek menu berbuka hari nie.....

Dah 10 hari berpuasa, 10 hari jugak lom menjejakkan kaki ker Bazar Ramadhan...sebab tahun nie mencabar diri sendiri agar masak menu2 sempoi jer tuk berbuka tahun nie...gi  Bazar nanti,macam2 yang nak di beli...last2 masuk cik tong kalo tak abis....kan membazir namanya...masak sendiri boleh budget dan agak2 cukup untuk sampai ke sahur atau tak.....hehehe

Dan kalo Liza tak update menu berbuka kat blog nie, tu tandanya hari tu masak yg memang sempoi, yang malu nak tunjuk kat blog...

Ok...menu yang sempoi nie memang teramat sempoi...walaupun balik keje dekat kul 5.30,sempat gak prepare menu2 yang simple dan sedap kat tekak sendiri....janji boleh makan....

Jom layan gambar2 yang tak semewah orang lain berbuka sampai 3-4 jenis lauk.....sempat masak 2 jenis jer...kalo terlebih rajin,paling banyak pun 3 jenis...hahaha


Bahan-bahannya yang mudah :

3 ketul roti 
3 btg sosej berkeju jenama SAUDI GOLD
Daun salad
1 biji tomato
Mayonis
Sos cili

Cara-caranya yg lagi sempoi :

Kukus sosej tersebut sehingga masak( dia mengembang -sila jangan membayangkan yg bukan-bukan yer...hehehe).Susun daun salad atas roti yang di belah tanpa memutuskan kedua-duanya.Letak tomato,dan letak sosej kukus tadi.Letak mayonis dan sos cili ikut kretiviti anda......Siap.....senang bangat,maklumlah orang yang membuatnya pun suka yang mudah dan pantas.Tapi ...sedap di makan....


Dan sempat gak buat menu sempoi lagi mengenyangkan perut seperti picture kat bawah............

######################################################






Dan...telah membuktikan yang orang berkerjaya pun boleh masak seperti suri rumah sepenuh masa gak..cuma rajin dan malas jer yang membataskannya...sekian dulu....

Wassalam......daaaa....nak tido dulu, esok pepagi nak bangun sahur......

1 ulasan:

Cida de' Nuanza berkata...

betul...betul...sy pun blk umah dh kul 5 lebih
mmg x berenti penat le...tunku dapur sib baik 2 je..kalo 4, harus empat2 penuh...
hihihi..alhamdulillah... biasanya mmg sempat waktu berbuka
kiranya boleh kasi posing jugak le nak ambik gambor...hihi

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails