START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

14 Februari 2013

BUBUR KETAM


Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera....

Apa khabar semua...moga sihat walafiat.Oleh kerana bz keje,tak sempat nak update selalu blog yang tak seberapa nie.Masak pun bila time rajin.Yang nie pun entri tertunggak.Masak waktu pagi2 sesudah subuh sebab niat dalam hati nak makan sama2 dengan member kamceng...masa nie masing2 bawak potluck memasing,so makan reramai walaupun hanya bertiga sahaja...memang rasa seronok dan meriah.Ikatan persahabatan yang terjalin ini ketika mula2 masuk keje tahun 2001 dan juga zaman belajar degree dulu,semakin erat.
Menu yang sempoi nie bila di makan bersama2, memang menyelerakan...hahaha


Bubur ketam yang dilawankan dengan ikan bilis goreng,bawang merah goreng,bersama lobak asin dan lobak manis serta tak lupa telur asin...memang meriah dalam bubur tu...cukup lengkap untuk menu BRUNCH kami ...


Siap di tapau sebab nak makan sama2 kat opis time breakfast...dan memang sampai ke petang kenyang.Kalo terasa lapo time2 kul 4 ptg tu,kami mengeteh sama2 dalam bilik...(buat kopi atau teh dan di lawankan dengan biskut "cream kraker"..) itupun sebab masa nie student masih bercuti dan belum start kuliah...jadi,memang masa tak bz dengan kelas,bolehlah together gether2...hehehe




2 ulasan:

azievee berkata...

Sedap nyer... terima kasih yer dah terima dairi muslimah itu...sangat bermanafaat...

Ietams berkata...

ishh sedapnya la hai tengok bubur ni..
lapar terus rasa perut..hihihihi..

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails