START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

28 Disember 2012

PART 1 : DAY 1 di Bangkok


Assalammualaikum wbt............

Lama tak bersiaran kat sini......almaklumlah...bz di akhir2 tahun nie......Perabiskan budget dalam bank...hehehe..

Malas nak bercerita banyak...meh layan gambo2 yang sempat di snap sepanjang perjalanan dari LCCT -Bangkok-LCCT-JB....


Nie jer barang yang di bawak...beg laptop dan bagasi baju I dan H....Cukuplah satu beg...sebab bercadang  boleh borong baju kat Bangkok........

Samapi kat LCCT kul 10.30 am sebab bertolak awal dari Johor kul 7.00am.......Kereta parking kat LCCT ,tapi sebab dah budget bayar parking lebih kurang harga semalam menginap kat HOTEL PUDURAYA...kami redha jer sebab malas nak pikir2 .Tapi yang tak bleh blah tu...boleh plak beratur kat terminal lain masa nak check in...lagi 10 minit pintu berlepas dah nak close,pegawai security siap ckp,kitorang salah terminal....terpaksa berkejar2an melalui imigresion dan security check-up macam dalam amazing race...perggghhh memang pancit gilerrrr...nak krem kaki berlari mengejar flight...sib baik masih dibenarkan naik kapal terbang walaupun pintu dah close...huhuhu...pengalaman tragis sungguh...Liza siap marah H lagi sebab dia tak chek betul2 masa tgok screen board yg tertera kat mana kitorang berlepas .. terminal mana satu..... tapi alhamdulillah,walaupun pancit,kaki cam nak tercabut dan jantung punyalah laju berdegup..
( maklumlah,lama tak besenam...pancit)


Selamat dah berlepas .....dah makan menu yang ditempah....SEDAPPP...sebab perut memang dah lapar lepas berlarik2 cam dalam amazing race............


Kami nie pemalu...jadi terpaksa cover muka yang cantik dan hensem nie biar org tak kenal kami....hehehehe



Dalam flight airasia yang memakan masa 2 jam 45 minit tuk sampai ke Don Mueng airport Thailand...


H tukang baca sign board...sib baik ada jugak peneman setia yang sanggup bersama2 I kemana-mana sahaja..........


Pening tengok...last2,suh tgok gambar jer...senang cari


 Terpaksa beratur panjang tuk dapatkan PUBLIC CAB,,......airport cab dah habis....fully booking....dekat 1 jam beratur nak dapatkan teksi nie tawww....



Its me..............hahahaha





Ok dulu....will update tuk Part 2 plak nanti..........

chow chin chow.............






Tiada ulasan:

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails