START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

29 April 2012

PUDING BISKUT WHEATMEAL

 Assalammualaikum.....................

Hari nie baru sempat nak tunjuk apa yang di buat semalam........kiranya menu tertunggak.Malas nak tulis panjang2,Liza ikut resepi sendiri tapi guna biskut.Resepi tu dari SINI .Sori,kat link blog tu,gambarnya takde sebab ntah macam mana bole hilang bile Liza gode2 dalam list photo kat blogger......Takpelah,resepinya macam resepi puding roti,tapi Liza guna biskut dan versi kukus punya.Memang superb kat tekak sendiri dan tekak my Hb.................layan je gambar dan resepi sempoi nie yer.................


Bahan-bahan 

  • 1 tin  susu sejat
  • 1 bungkus biskut wheatmeal Jacobs
  • 4 sudu besar Gula halus *
  • 2 sudu besar Butter*
  • 1 biji Telur*
  • 3 sudu besar Kismis*- tinggal sedikit untuk dihias atas adunan


Cara-cara 

  1. Biskut yg telah dihancurkan kecil2, direndam dengan susu sejat dalam loyang  selama 30 minit.
  2. Masukan bahan-bahan bertanda * ke dalam loyang dan gaul rata.
  3. Taburkan kismis diatas adunan tadi.
  4. Kukus selama 30 minit atau sehingga masak.






























Makan dengan susu segar........lagi besssttttttttt.....











2 ulasan:

Amie berkata...

Salam Liza,
memang nampak sedap sangat! Alahai... kalau dapat seketul pun jadilah...dah negncesss ni!

Aida berkata...

SELAMAT PAGI..

wah sedapnya..tiba2 perut ku berbunyi tuk diisi...

take care..aida putrajaya

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails