START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

15 April 2011

HASIL KERASTANGANKU.....TIME TENSION TAK BLEH BLAJA...huhuhu


Assalammualaikum....................Selamat petang hari Jumaat.Lama dah Liza tak tunjuk menu masak memasak Liza .Bukan apa,semenjak dua menjak nie bz prepare hasil data yg Liza amik untuk ditunjuk pada supervisor.So,terpaksalah berhempas pulas menyiapkan hasil data2 tersebut dengan analisis segala bagai guna software2 yg ada...huhuhu.Walaupun tido dalam 3-4 jam jer sbb pulun giler sampai kul 3 pagi,dan hasilnya alhamdulillah....supervisor bagi komen yg baik dan bernas.......(tobat tak mo wat lagi keje last minit nie,sakit kepala otak dan badan....hehehe).Tapi kan,keje2 last minit yg di buat nie kadang2 tu akan mendapat hasil yg baik......hahahaha

Saje nak tunjuk hasil keras tangan yg Liza wat time sibuk wat keje,sempat gak wat pouch dan sling bag nie hari ahad hari tu...Tak sempat nak tepek kat blog hari tu,so bile dah free2 cam nie,barulah sempat nak tepek kat sini.



Oleh kerana suar jeans Liza dah tak guna sebab dah koyak bebenor(kes malas nak menjahit lagi kat koyakan tersebut,sbb dah bayak kali jahit,tapi akan koyak jugak kat bhgn tu...),so Liza gunting jer kain jeans tu (mulo2 tu sayang gak sbb mahal beli time dulo2 tu....tapi  lagi sayang kalo buang gitu jer).Dan ,surf2 dlm internet tgok ada tak tutorial wat beg dr kain jeans terpakai...byk woo,tapi takde satu pun fesyen yg berkenan kat hati.......Jadi,Liza main taram jer gunting ikut fesyen hati sendiri,lagipun Liza sejak jadi student balik nie,suke pakai beg simpang kat depan...senang.Dan akhirnya jadilah beg sling denim tu dan sempat gak wat eternal hardisk punya kantung......hehehe.

 CANTIK TAKKK.....................



Liza wat beg style sebab senang nak jahit ...mula2 tu jahit dgn tangan dulu,pastu baru dijahit balik dengan mesin jahit yg Liza beli dulu tu........Poket kecik kat depan tu,Liza jahit tangan jer sebab nak jahit guna mesin susah sikit sebab poket tu dah tebal benor.Walaupun guna jarum saiz 18 kat mesin tu,still tak boleh nak jahit......tebal sgt.

Poket dari suar jeans tu jangan dibuang sebab berguna,amik balik dan tampal kat beg nie.Dan nampak cantik......

Yang nie plak,Liza wat sarung untuk external hardisk Liza.Untuk bagi ketahan pada ex.hardisk tu,kat tu,Liza jahit dengan span sekali,tu yg nampak cam benjol2 jer sebab Liza jahit bentuk kotak2......dan akhirnya.Puas hati sgt sebab takde nak jumpe benda alah nie jual kat kedai......kiranya,berbaloi gak hasil keras tangan Liza nie....hahahhaa..

Pastu tambahlah renda2 yang berkenan kat hati,bagi mencantikkan hasil keras tangan tu.....

Perhatian :UNTUK SAPE2 YANG BERMINAT NAK TEMPAH ...minta maap banyak2 sebab tak mampu nak wat tuk orang lain......(hahahaha...perasan tul,ada ker yg berminat).Sememangnya,masa ngah sibuk menjahit 2  benda alah nie,tak sempat nak amik gambar masa jahit guna mesin.Tukang jahit sibuk menjahit,takde masa nak capai kamera dan amik gambar....daaaa.......Sekian sahaja berita tentang keras tangan yg ada nie..





3 ulasan:

nadiah berkata...

salam Liza,pandai jugak u menjahit...
cantik sling bag n temat hardisk tu...buat kan lah satu kalau free lagi nanti..bagi free..hihihi

DeLancrettLurpak berkata...

rajinnye..

eh awak student phd jugak ke? dimana ya?

Lizahanum berkata...

nadiah : wsalam nadiah.....akak wat tu pun sbb tension study,jd nak alih perhatian....tukar subjek ke jahit menjahit...insyaallah,ada masa nanti akak wat dan bg kepada sape2 yg bertuah....hehehe

DLL:saya wat kat local universiti jer....

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails