START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

5 Mac 2011

KURSUS ROTI

Ermmmm...kat sini Liza nak letak gambar masa gi kursus wat roti di Kolej Komuniti Bandar Baharu,KEDAH pagi tadi.Seronok sebenarnya dapat berkumpul dan berjumpa2 kawan2 baru yg punya minat yang sama...Adik2 dari USM pun ada,sempat gak kenal dgn adik2 yg amikk degree kat USM tu.Depa minat nak wat roti dan pastu jual kat hostel....bole untung sebab masa Liza dok menyewa kat hostel tu,ada je student2 yang amik peluang letak barang makanan dan jualan kat bawah blog dan letak tabung duit kat sebelahnya.Memang untung sebab kat tabung duit tu penuh dan barang jualan habis.....Jom layan gambar je yer.....Oleh sebab,Liza nie suke amik gambar orang2 lain,jadinya gambao sendiri memang takde...Saje TAK nak enterprem kat blog sendiri....hahahaha



Tokey kedai  Lagend Kek & Bakery yang jadi sifu pada hari tu......Memang sedap roti yg dijual kat kedainya sebab Liza memang suke beli roti kat situ...hehehe.Dan bile Kolej Komuniti anjurkan kursus wat roti dengan yuran yg murah (RM40),Liza tak lepaskan peluang yg ada.Kolej Komuniti memang setiap minggu anjurkan kursus tuk masyarakat setempat,jadi kalo tak pergi memang rugi.Mana ada kelas2 wat roti dengan yuran rendah sebegitu.....


Para peserta sedang menguli guna tangan.Adik nie malu sebab Liza tangkap gambar dia masa dia sibuk menguli....tu yg tunduk jer tu.....


Sifu sedang bulat2kan doh selepas diuli.....


Roti kacang merah



Peserta2 yg lain sibuk  berborak.....




Yang nie plak roti yg gunakan sosej..........ala2 piza



Sweet Potato Bun


Roti piza yg dah siap masak




Akak-akak yg sibuk memotong roti tuk dimakan bersama sementara menunggu roti yg lain sedang dibakar


Orang lain sibuk makan,Liza sibuk amik gambar...huhuhu


Roti nie naik dengan gebus......pastu makan kat situ masa panas2...memanglah sodap,plak tu lawan dengan sirap ais......pergggh.4 ketui masuk ke perut...masing2 balik dengan kenyang,siap bawak tapau lagi


Macam2 bentuk roti kacang merah nie,almaklumlah macam2 jenis tangan yg membuatnya



Sifu Ju ckp,kalo roti jenis nie yg dijual kat kedainya,rege dia RM 3 jer....


Itu jelah gambar2 yg sempat Liza mik sebelum bateri habis jangka hayatnya.plak tu terlupa nak bawak bateri spare,hasilnya,roti2 yg lain tak sempat nak snap gambar...huhuhu



2 ulasan:

Mama Zharfan berkata...

nampak sgt sedap tu..

me singgah click HB


nak menang purse clarks ori? jom vote!

leyzajamil berkata...

sedap nyer..
suka sangat roti pizza sosej tu.

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails