11 Disember 2010

GRATTIN

Projek pagi tadi punya menu.........ngah rajin...wat lah apa yg patut.
Malas nak tulis panjang2...layan gambo dan resipi yg Liza amik dari Rizanie.



Tunggu masa untuk di masuk dalam oven





Baru kuar dari oven...........................





Makan masa panas2........................




Bahan-bahan : sumber rujukan Riezanie 

Isi

  • Bawang
  • Ayam cincang- ikut suka nak berapa banyak
  • Kentang - 6 biji sederhana besar
  • Garam secukup rasa
  • 1 sb lada sulah
  • 1 cawan susu segar
  • Carrot- di potong dadu
  • 1 sudu besar tepung jagung
Topping

  • Dry oregano leaves
  • Mozarella cheese


Cara-cara

  • 6 biji kentang tu liza rebus dulu pastu lenyek-jgn sampai halus sgt
  • Hiris bawang 
  • Tumis bawang dan masukkan ayam cincang.
  • Apabila agak masak,masukkan kentang,garam dan lada sulah.
  • Masukkan susu segar dan masukkan carrot.Kacau sehingga masak.
  • Masukkan tepung jagung yang telah dibancuh dengan air terlebih dahulu.
  • Masak sehingga pekat.
  • Tuangkan inti ke dalam casserole dan taburkan oregano dan mozarella cheese yang telah diparut
  • Bakar di dalam oven yang bersuhu 150C sehingga kekuningan




Photobucket


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen kat sini;:

NUFFNANG

Related Posts with Thumbnails