START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

4 Mei 2010

CUTI2 MALAYSIA-CAMERON HIGHLAND-PART 2

Oklah,hari nie baru sempat nak update yang part 2 plak........huhuhu.Bz tul,pastu ditambah plak dengan streamix yg tak ok...lagilah....



Yang nie plak...strobery yang di tanam guna hydroponic...dalam part 1 tu,strobery yg ditanam dalam pasu...so,macam2 sistem yg diorang guna utk dapatkan buah strobery......





Teka?benda apakah ini?Nielah serangga yang berbentuk daun......dia macam mentadak mentadu,tapi rupanya iras2 dedaun yg ada.....




Bunga yang diberi nama "BLUESKY"... tu yang diberitahu oleh tourist guide...betul ker?...



Bunga Raya yang sebesar muka saya...percayalah,memang sebesar muka orang dewasa.....hehehe



Sempatlah snap gambar rama2 yang tengah menghisap madu bunga.....so beatiful



Kumbang yang mempunyai belakang badan berbentuk muka manusia........



Ladang BOH tea yang terbesar di sini.....





Daun teh yang sengajaku petik......




Proses mengeringkan daun teh sebelum menjadi serbuk teh yang menjadi minuman utama rakyat di negara ini...hehehe


Pemandanga dari atas ke estet BOH plantation




TAMAT






Tiada ulasan:

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails