START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

1 Mei 2010

CUTI2 MALAYSIA- CAMERON HIGHLAND part 1


Assalammulaikum.......

Dah hampir 4 hari dapurku tak berasap dan selama nie jugak blogku baru semalam hari nie dapat di update.Selama hari tu juga aku sempat bercuti-cuti Malaysia di Cameron Highland.Saje nak menenangkan fikiran dan juga sejukkan badan di sana.Oklah,dari rumahku ke sana,adalah dalam 3 jam untuk sampai ke destinasi yang dituju.Cuma yang tak laratnya jadi co-pilot nie,pening sebab jalan kesana macam ular kena palu......berlingkar-lingkar......huhuhu.Sib baik, alhamdulillah, selamat tiba dan selamat pulang ke destinasi yang di tuju...hehehe.Sempatlah snap,beberapa gambar yang menarik untuk dimuatkan dalam blogku ini....meh kita layan gambar2 kat bawah nie yer..................



Saje nak tunjuk sign board selamat datang ke sana...hehehe




Hotel penginapan dari pandangan depan....




Pandangan di belakang hotel....Sudut pandangan yang di ambil dari bilik hotel.....Rumah kat Cameron nie semuanya besar2..tokey ladang kot....hehehe


Kete kesayangan hamba yang telah berkhidmat membawa ke Cameron Highlands....huhuhu.Sib baik tak semput.


Rose Centre



Sebahagian gambar bunga rose yang sempat di ambil



Cactus



Aku dan cactus yang paling besar ku lihat....huhuhu



Macam-macam warna ada pada catus tu...hehehe.Rambang mata waktu nak beli cactus tu...mana satu pilihan hati.....



Periuk kera pun ada........yang takde periuk nasi...huahuahua.Nak makan nasi kena beli....



Ladang  Strawberry



Wafel bersama jem strawberry segar yang dibeli kat kedai bersebelahan ladang strawberry...Sedap sangat....hehehe

Oklah sampai sini dulu untuk cerita kat sana.Akan bersambung ke part 2 bila free yer.....line internet tak ok....lembap kalau nak upload gambar banyak2....huhuhu.

4 ulasan:

HAMSINI berkata...

seronoknya...lama tak pegi sana.

Yat Maria berkata...

salam Liza...I dah lamaaaaa benor tak gi camaron highlands..semalam tengah panas sekali pat sini....kalo I memerap kat cameron highlands semalam, alangkah nikmatnya...cam esbok..best rilek2 kan? tunngu yr part2 lak..tak pegi tgk gambo pun jadikla..

fa10 berkata...

cantik la gambar stroberi tu. Nanti balik malaysia, cameron highland memang akan menjadi persinggahan wajib setiap tahun... insya allah

liza hanum berkata...

yat maria : hehehe,tul tu yat..kat tpt I sini,memang panas...tu yg saje nak pi cameron tu...saje nak menyejukkan badan..tak sempat lg nak upload pic tuk part 2....streamix kt umah tak ok....hnya dpt update blog waktu senggang time kat umah...waktu keje bz...hehehe

fa10 and hamsini: jom kite cuti2 malaysia....hehehe

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails