START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

4 April 2010

MY HOMETOWN -JOHOR BAHRU

Assalammualaikum...................

Lama tak updated my blog...Hampir seminggu bercuti di Johor Bahru (jengok mak ayah ),selama tu jugak aku lupakan buku dan siteku di Penang.....dan selama ini juga dapurku berhenti berasap.....Hahahaha....saje nak tenangkan fikiran yang semakin berserabut nie...start 26/3/2010 - hingga sekarang,aku masih berkampung di Johor Bahru meninggalkan seketika aktiviti  sebagai  pelajar jauh di Utara nun.........dari Utara singgah di Melaka dulu sebelum ke Johor.Apalagi,memandangkan aku gunakan pengangkutan awam bas ekspres ke Melaka,adikku terpaksa mengambilku di stesen bas Melaka Central .Sampai di Melaka,sempat makan2 kat Radix Fried Chicken. Rasanya inilah first time Aku,Azie dan Mak menjamu selera di RFC...Selalunya melantak kat KFC je....Peluang RFC yg ada di Melaka,aku tak lepaskan untuk mencuba.Dan berbaloi gak makan di RFC nie sebab hidangannya tak menghampakan....Macam KFC gak cuma resepi RFC berbeza dr KFC.....harganya pun setanding KFC....



 

Pandangan hadapan RFC yang memang menarik perhatian untuk sesiapa saje menjamu selera.



Hiasan dalaman RFC.......................




Kentang goreng dan air grape berkarbonat di RFC
(Sila abaikan tangan gebu ibuku tu...hehehe)








Set meal RFC.................Sedapppppppppppppp dan berbaloi-baloi



Adikku makan tak ingat dunia.....nasib baik tak snap muke dia




Sudut dalaman RFC yang dihias cantik.....

Da kenyang menjamu selera kat RFC nie, apalagi jalan2 tawaf maidin mall nie bagi makanan dalam perut hadam dengan sendirinya.Sambil2 tu sempatlah snap gambar yang bagiku nampak menarik dan tertarik.....hehehe




Tiada ulasan:

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails