START BERBLOG

Daisypath Anniversary tickers

24 Mac 2010

"SPIRAL VEGERONI" GORENG

Hari nie,gi school lambat skit sebab nak masak vegeroni goreng nie untuk mengalas perut sampai ke petang...huhuhu.Resepi sendiri dan main campak2 jer bahan nya...hehehe.Tapi nak tepek gaklah resepi orang malas cam saya nie kat blog nie.....Mudah dan senang.....janji sedap kat tekak sendiri.....huhuhu




Udang tak buang kulit......malas...nanti masa makan buang sendiri.....huhuhu


Bahan-bahan
1/2 packet spiral vegeroni- ikut berapa org yg nak makannya

direbus dgn air ,sedikit minyak masak  dan garam.
direbus setengah masak.
1 packet fish ball (dipotong 4)
200g udang
tomato sos 3 sudu besar
cili sos 1 sudu besar
cili boh 3 atau 4 sudu besar.
telur 2 biji dipukul dgn sedikit garam.
taugeh dan daun bawang/kucai  dihiris halus(jika ada)
gula dan garam secukup rasa.


Bahan untuk dipotong dadu
1 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih


Cara:


Tumis bahan yang dipotong dadu hingga wangi.
kemudian baru masukkan cili boh tumis hingga separuh gareng.
dan masukkan udang gaul hingga 5 minit
kemudin masukkan fish ball gaul 5 minit
masukkan garam dan gula.
last baru masukkan telur dan spiral vegeroni caroni digaul rata.
dan last sekali masuk taugeh dan daun kucai....


Nugget tempura .............jenama rahsia..........carilah kat pasaraya yer......hehehehe



Kalo sesiapa yang rajin nak wat sendiri nugget tu,boleh tengok blog rakan2 yang ada membuatnya...hehehe.


       

So simple............pastu memang kenyang hingga ke petang.Dilawankan plak dengan nugget tempura .Fuhhhhhhhhhhhhhh,kekenyangan sampai ke petang.Memang tak bleh diet nie......hahahahaha.

Tiada ulasan:

JOM SKODENG KAT "KONGSI RESEPI"

Related Posts with Thumbnails